Nyt investorkompas: Sådan investerer du i danske startups og scaleups

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk

Spritny investorguide med input fra økosystemets mest erfarne eksperter og aktører lanceres i dag. Det er konsulenthuset Nextwork og mediet Bootstrapping, der i samarbejde med Danske Bank, Kammeradvokaten, EY, Vækstfonden og DanBAN står bag investorguiden Your First Four Steps into Angel and Venture Investing, der i dag bliver præsenteret på Nordic Investor Day. Læs artiklen Nyt investorkompas: Sådan investerer du i danske startups og scaleups.

Ny rapport: 83 % af de nordiske impact-investorer forventer, at deres impact-portefølje leverer afkast på niveau eller over markedsniveau. Det er en myte, at en investor skal gå på kompromis med sit økonomiske afkast, når de investerer i impact-løsninger, der forbedrer verden. Det siger Richard Georg Engström, grundlægger af IMPACT X, der er konsulentvirksomheden bag rapporten. Læs alt om rapporten i artiklen First report on impact investing in the Nordics.

Bootstrapping har bedt fire nøgleaktører på den danske startupscene fortælle, hvad de glæder sig mest til under ugens TechBBQ, der begynder i morgen. Og så deler arrangørerne ud af deres tips til, hvor man som investor bør bruge sine kræfter. Læs artiklen Her er fem bud på, hvad du som investor skal fokusere på.

Investorkulturen er i disse år ved at blive bredt ud til flere nye investorer til gavn for både store og små virksomheder, skriver Jesper Jarlbæk og Jesper Højbjerg, henholdsvis formand og næstformand i DanBAN. Læs debatindlægget Investering bliver folkeligt med lige muligheder for langt flere.

FRA DEN STORE VERDEN

I 2013 troede 68 % af alle Millennials, at måden, vi får adgang til vores penge på, ville være helt anderledes om fem år. Så hvordan har pengevanerne i den disruption-parate generation ændret den måde, vi administrerer penge på i dag?

Små fodboldklubber får samme videomuligheder som topklubber med kombinationen af kamera og smart software fra danske Veo. Nu har startuppet fået en investering på 40 millioner til at rulle løsningen ud i USA.

Sifteds Isabel Woodford fortæller, hvordan WeSwap styrede væk fra IPO-forlegenhed mod Break Even.