Matter matters – Malene Enø post-Pandora – Politik rykker på FB – Grøn AI i Silicon

Scaleups til unicorns. Hvordan? hedder ugens tema-artikel. Er Dødens dal blevet til Udvandringen dal? Vi går vi lige i flæsket på det største problem på den danske startup scene: Hvordan får vi scaleups her i landet til at skalere til unicorns – og blive her? Vi kommer rundt om emnet fra Tommy Ahlers’ og Ulla Brockenhuus-Schacks ønsker og til de gode eksempler med Peter Mühlmann, Trustpilot og Ken Villum Klausen, Lunar. Accelerationskapital i growthfonde samt specialiserede venturefonde er blandt svarene. Og vi kommer omkring IPO og pensionsselskaber.

Ugens startup case: Matter er en del af neo-pensionsverdenen. En startup, mange vil kende for deres tilbud om at investere vores 3.500 mia. kr. i pensioner mere ansvarligt. Men vidste alle, at de to founders fra Århus, CEO Niels Fibæk-Jensen og COO Emil Stigsgaard Fuglsang, ikke nødvendigvis mener, at bæredygtige investeringer finansielt er de bedste? Det hører vi ellers altid for tiden. Læs en ægte ansvarligheds startup betvivle automat-sammenhængen. Og hør hvorfor deres AI-bårne pensionsplatform ligesom fx Pensure og Dreamplan – er pivoteret fra B2C til B2B.

De 5 skarpe til Ugens investor er rettet mod Malene Enø, kun 32 år og blandt de 11,6 % i DanBAN, der er kvindelige investorer. Malene har familieformuen fra Pandora i ryggen, når hun syndikerer og investerer. Og en god portion sund fornuft. Hør hendes overvejelser bl.a. om sidste uges startup case Nabo Farm og om at sidde i bestyrelsen af Happy Helper.

IPO på Nasdaq First North var vores store tema i sidste uge, og tak til alle de mange læsere af Nasdaq First North. Mega succes eller tyveri ved højlys dag? Vi følger nu op med links til seneste møder om IPO’s i DanBAN og Keystones:

På DanBan mødet er talerne Jesper Jarlbæk. DanBAN; Carsten Borring, Nasdaq; Per Hansen, Nordnet; Michael Stadi, FOM Technologies A/S; Michael Moesgaard Andersen, Business Angel; John Norden, Norden CEF og Mikael Bak, Dansk Aktionærforening.

På Keystones mødet interviewer Jan Rosenbom hhv. Per Hansen, Nordnet og Morten W. Langer, Økonomisk Ugebrev. Masser af gode indlæg, der er med til at modne den debat, vi har kørt siden sidste sommer.

#6 Silicon Valley Going Green – Digital Technologies: Key to the Green Transition rummer denne 6. gang masser af små super-cases. Alle illustrerer de fint, hvordan de seneste AI-, drone- mm. teknologier bruges i Silicon Valley til at bekæmpe klimaforandringer.

”Politikere vælger Facebook frem for aviser”  hedder Techtopia 190. Hør Henrik Føhns tale med Stine Carsten Kendal, CEO på Information, og professor i digital transformation ved CBS, Mikkel Flyverbom om, hvorfor politikerne mediestøtter og momsfritager aviser, men selv helst går på FB og debatterer!

Se så, udgiveren valgte at få sin debut her til morgen! Første stik nede på Halmtorvet kl. 9.10. Altså af en god portion Pfizer/BioNTech. Ursula von der Leyen har lige sikret EU 1,8 mia. doser. New York Times skriver her til morgen hvordan. Kort fortalt: Hun var vidende, nede i vaccine-materien. Godt!

Men nu må jeg – næsten på bedende knæ – bekende, at jeg vil savne at dele viden på fredag. Det er skrabsammen-helligdag eller store bededag, så vi ses og høres ikke mere i ugen, med mindre du da skriver til jesper@bootstrapping.dk. Det skal være så velkomment, for der sker så meget forårsgodt i vores herlige økosystem. Vi må skalere op og bede Vorherre om fortsat alt godt på mark og i by.

Og så accelerere life science doserne på Halmtorvet.