Impact er en af de største trends i startup økosystemet lige nu

… Derfor har vi samlet op på emnet med artikler fra arkivet, så du har lidt sommerlæsning inden der igen kommer fuld fart på med nye artikler. Vi ønsker dig en god sommer, og vi læses igen i næste uge, når vi samler op på succesfulde cases, som du måske kan lære noget af.

10 myter om impact startups

Verden af fuld af myter om, at impact ikke giver afkast og at founders går med halm i træskoene i stedet for guldmanchetter. De 10 mest udbredte er blevet punkteret af Danske Bank ifm. deres relancering af +impact som del af HUB-universet, hvor investorer kan finde og matche 1000 spændende nordiske start-ups på feltet.

Læs eller genlæs mere om de 10 myter her

KLUMME: Det giver finansiel mening ikke at gå tilbage til business as usual, men at investere i impact

Undersøgelse viser, at cirka 15 pct. af både impact- og økonomisk udbytte oversteg globale impact-investorers målsætninger. Kun 9 pct. af dem rapporterede dårlige økonomiske resultater i impact investing.

Læs eller genlæs klummen her

 

”Jeg tror ikke, at den kapitalistiske verden er vokset op og parat til impact-ventures. Jeg beklager”

Davos 2020 var et vendepunkt for opmærksomhed om SDG-dagsordner. Men der sker ikke nok, og vi har brug for at gentænke, hvad vi forstår ved ”værdi,” mener den danske iværksætter Veronica D’Souza.

Læs eller genlæs interviewet med Veronica D’Souza her

 

Impact investing er allerede mainstream i private equity

Mange mener, at impact investing er langt fra at være mainstream. På trods af flere og flere, også globale giganter i den finansielle sektor, omstiller deres investeringsstrategier. Det vil jeg til gengæld mene, det er. Mainstream, altså. 

Læs eller genlæs, hvorfor Richard Georg Engström entreprenør og rådgiver inden for impact investing, mener det her

 

Stigende investorinteresse for bæredygtige startups

Interessen for at investere i startups og vækstvirksomheder med bæredygtighed som omdrejningspunkt er stigende. Men der mangler viden om feltet, vurderer en række nordiske professionelle investorer.

Læs eller genlæs om investorinteressen for de bæredygtige virksomheder her