Kilde: Pixabay

Hvad er Op/Ned i Re-Match? – Monsido, den skjulte megasucces – 8. marts. Hvor står vi? – ChatGPT bias – Vild skat på aktieavancer – Røre i laksedammen – Robotsekretæren

Afnotering og USA-eventyr. Hvad er op og ned i Re-Match-casen?

Det lød måske for nogen som en vækstbørskatastrofe med afnotering efter godt ét år af Re-Match – den også på Bootstrapping meget drøftede industrielle greentech. Det er dog snarere måske det modsatte. En scaleup, der dybest set er opbygget, og har leveret det lovede, er nu med ny kapital på knap en kvart mia. kr., sikret på både kort og lang sigt. Men hvem er vinderne – og er der tabere i spillet? Vi har talt med CEO i Re-Match, Nikolaj Magne Larsen.

 

Ugens startup: Monsido – Tech-successen, der er gået under radaren

For kort tid siden blev danske Monsido solgt til det amerikanske selskab CivicPlus for et anseeligt beløb. Faktisk en af de allerbedste investeringer, Vækstfonden – der har haft en stor finger med i spillet – nogen sinde har haft. Men hvordan har Monsido kunnet skabe så meget værdi, ikke mindst internationalt? Få svaret her.

 

8. marts med Jeanette Carlsson, CEO & co-founder, Tech Nordic Advocates: Hvor står vi?

Kvindelig founders og VC-partnere tager plads som aldrig før. Så hvor længe endnu ryger 90 af 100 danske investeringerne i hænderne på overvejende mandlige founders? Vi har bedt kvindelige founders med fingeren på pulsen give status fra landets startups og bestyrelseslokaler. I dag Jeanette Carlsson, Tech Nordic Advocates.

 

Ingen beskatter aktier så vildt som os

Danmark har en exceptionel høj beskatning på 42% af fortjeneste på aktier. Bl.a. derfor taber vi kampen i Norden om vækstvirksomheder, hvor nabolandene ligger omkring 30%. Thomas Black-Petersen, direktør i Foreningen af Børsnoterede Vækstvirksomheder skærer problemet ud i pap i denne sidste del om hvorfor vækst har så dårlige kår.

 

Ny forskning: Drop ChatGPT hvis I bekymrer jer om inklusion!

Brugen og begejstringen for ChatGPT er næsten endeløs. Men hvis vi ønsker diversitet i økosystemet, skal vi måske holde lidt igen. Jobannoncer skrevet af ChatGPT er nemlig 40 % mere biased end dem skrevet af mennesker, viser ny forskning.

 

Techtopia 274: Mediernes open source værktøjskasse

Techtopia

Open source værktøjer kan både hjælpe medier med tackle desinformation og at effektivisere journalisters workflow. Microsoft har sammen med Adobe, Twitter med flere skabt koalitionen C2PA, der arbejder med at udvikle tekniske standarder for oprindelsen af indhold. En slags varedeklaration, som vi kender den fra supermarkedets hylder. Lyt her.

 

Investeringspodcasten 159: Hvad får laksen til at sprælle?

Det er nye tider i laksebranchen, og som mangeårig investor fremlægger Helge Larsen i ugens podcast sit syn på, hvorfor der er ekstra røre i dammen lige nu, de forskellige store spillere, og hvad der egentlig skal til for at kunne konkurrere på laks. Herudover kommer Hansen og Larsen også ind på kapitaludvidelser fra Zaptec og Bavarian Nordic, samt den aktuelle situation og spørgsmålet: ”Skal man investere i aktier eller obligationer?”. Lyt med her.