Forstår politikerne sig på iværksætteri?

Alternativet vil forbyde fintech-startups at bruge medarbejderaktier; alene på grund af bankskandaler og finanskrisen. Det er som at straffe børn for forældrenes forbrydelse, siger erhvervsforsker. Finanssektorens repræsentanter mener, at forslaget undergraver vækstpotentialet i fintech-miljøet.

Yes, det er tæt på folketingsvalget nu. Og vi går i en række artikler partierne på klingen om, hvordan de vil realisere den evergreen, det efterhånden er blevet at sige, at Danmark skal være verden bedste iværksætterland. Har du input til vores valgdækning, så kontakt os endelig!

Trecifrede millionbeløb til startups

Staten har trukket sig ud af innovationsmiljøerne, som nu enten slukker og lukker eller skal finde egne ben. Det sidste er PreSeed Ventures i fuld gang med. CEO Christel Piron er i gang med at rejse en ny fond på 350 millioner kr.

Der var også et trecifret millionbeløb til Labster fra en af Silicon Valleys største venturefonde. Labster er bl.a. stiftet af Michael Bodekær, der allerede har seks virksomheder bag sig.

Tech-vækst uden for The Valley

Mellem bjergene i Vancouver driver aalborgensiske Dan Eisenhardt venturefonden VFF. Her er både gode startups, der mangler funding, og softudviklere til det halve af prisen i The Valley. Og i Seattle vokser Microsoft og Amazon sig kun større.

Bootstrappings Jesper Højberg Christensen har besøgt de blomstrende tech-hubs i USA og Canada uden for Silicon Valley. Lige nu er 16 nordiske startups eksempelvis i Toronto for at udvikle produkter til det amerikanske marked.

Guld fra Viborg

Søren Staal Balslev dobbeltanmelder i denne uge PS4-spillet Days Gone og det danske indiespil Burning Daylight. Det sidste har potentiale til at blive det pureste guld, lyder dommen.

Fintech er finanssektorens link til FN’s verdensmål

Afrikas digitale økonomi buldrer afsted. Og på flere områder er kontinentet i syd længere fremme end Europa og Danmark. Men sammen kan vi rykke endnu mere. Blogpost fra Marianne Haahr fra The Sustainable Digital Finance. Sammen med Udenrigsministeriet og Copenhagen FinTech er hun i dag arrangør af en konference om digital udviklingsfinansiering. Vi er med.

Der er også blogpost fra Rainmaking, der har haft besøg af serieiværksætter Vigga Svensson, der efter to kuldsejlede projekter, er klar med en ny startup. Lessons learned er at give slip på kontrollen.

Rasmus Madsen fra eManager har skrevet en blog om, hvordan man tester en idé på blot 8 timer.

Neurotech og bæredygtighed

Ugens podcast fra Techtopia handler om hjernekirurgi og neuroteknologi.

Fremtidsfabrikken har talt med Esben Lanthén fra Nordic Sustainability om bæredygtighed, som kommer tættere og tættere på virksomhedernes forretning.

God fornøjelse