Er Løvens Hule blevet til Vækstfondens Hule?

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk

Hvordan går det med regeringens hjælpepakke? Hele økosystemet venter på de 3,4 mia. kr. Og er Løvens Hule nu også blevet til Vækstfondens Hule? Jesper Højberg analyserer og gennemgår, hvad loven fra 18. april reelt betyder og kommer til at betyde for økosystemet af vækstiværksættere. Vækstfonden og Rolf Kjærgaard er for alvor blevet omdrejningspunktet.

67 pct. af DanBANs medlemmer har ændret investeringsstrategi, siden krisen begyndte. ”At investeringsstrategien har ændret sig, det er ikke overraskende; og fordi investorerne ændrer deres strategi, er det ikke ensbetydende med, at de stopper med at investere,” siger Christian Vinther fra DanBAN.

For at holde på tech-talenterne i det danske økosystem er Neil Murray fra Nordic Web Ventures i gang med i DK at mappe tech-talenter, der bliver afskediget, og hvilke startups der hyrer. Neil gør det med reference til økosystemets  ”pay it forward”-tankegang, det at ”hjælpe den næste generation med at lykkes på samme måde, som andre erfarne folk gjorde det for dem”.

Problemet for de danske iværksættere i denne tid handler om meget mere end blot kapital. Det handler lige så meget om at fastholde arbejdspladser og muligheder i det danske iværksættermiljø. Det mener Anders Fogh, der er CEO og founder i Startup Central. Han er utilfreds med de hjælpepakker, som regeringen har givet arbejdsmarkedet.

Midt i coronakrisen er der også gode nyheder. adidas Originals har indgået et globalt partnerskab med den danske startup Girls Are Awesome. Et partnerskab, der har resulteret i en globalt distribueret tøj- og skokollektion, der går hånd i hånd med projekter og kampagner, der skal fremme kvindelig repræsentation i kultur- og musikbranchen.