Er det ikke længere et nationalt mål at skabe vækstvirksomheder?

Et ellers storstilet offentligt vækstprogram har nødtørftigt fået forlænget sin levetid med et enkelt år. Men på en tredjedel af det hidtidige budget. Det fremmer kun overgangsfasen til et liv som privat, lyder det fra operatørerne, der stadig tror på indsatsen.

Det var ellers et højt proklameret nationalt mål at sikre flere danske vækstvirksomheder. Helt præcist 32 nye med 1.000 ansatte. Netcompany og Systematic er flotte eksempler på, at det kan lade sig gøre. Offentlig erhvervsfremme skulle hjælpe flere på vej. Men efter tre år på støtten har programmet nu udsigt til at stå helt på egne ben i sommeren 2020.

Svenskerne er igen foran

Har Danmark et økosystem for iværksættere, hvor alle uanset køn kan rejse penge? Det satte franskfødte Carla Fabbro sig for at undersøge. Tilsyneladende halter Danmark (igen) efter Sverige, (også) når det kommer til diversitet og funding. Læs Carlas interview med stifterne af GRIM og Panion.

Trendy megatrends

Hvor rykker europæiske tech-virksomheder hen i 2019? Og hvad vil forbrugerne efterspørge? Vi har samlet en trendy liste over megatrends i tech, der gør dig beredt til året.

Datavask og hackerudsatte danskere

Ugens podcast handler om Lasso X, der har skabt forretning på at skabe orden i mængderne af offentlig tilgængelig datakaos. Den står Fremtidsfabrikken bag, og du kan høre den her. LassoX leverer blandt andet data på startups og investorer til Bootstrapping. Techtopia zoomer ind på, hvor sårbare danskerne er over for hackere i cyberspace.

Hip hip

Vi har 1-års fødselsdag, og vi kan nu næsten gå selv (dog ikke på vandet – endnu). Det er takket være dig. Vi glæder os til at se dig på tirsdag.