DVCA-formand: Kapitalfonde har ufortjent dårligt ry

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk

Kapitalfondene bliver i medierne fremstillet som ondskabens imperium. Der går ikke langt mellem historier, der blander fakta og myter i en pærevælling om den omdiskuterede fondstype. Læs om, hvordan Henriette Kinnunen, der er CEO i brancheforeningen DVCA, dagligt kæmper for at skabe en mere nuanceret opfattelse i offentligheden af fondene med budskabet: Kapitalfondene bidrager til velfærdsstatens økosystem. Læs artiklen: DVCA-formand: Kapitalfonde har ufortjent dårligt ry.

Innovationsfondens InnoFounder-program har for fjerde gang udvalgt et kuld af nye startups. Læs om de 24 iværksættere fordelt på 15 forskellige innovative projekter, som spænder bredt: fra en fake news-detektor og et blockchainanalyserende værktøj over akustiske paneler i hamp til tanghøstning, hængende urtehaver og opdræt af fluelarver. Læs artiklen: 15 nye startups fra InnoFounders graduate-program.

Robotten Roberta arbejder uden for normal arbejdstid, i weekender og aftener. Kunstig intelligens er en stadig større del af erhvervslivet og den udvikling, samfundet oplever i disse år. Og for landets fjerdestørste energiselskab, NRGi, har implementeringen af robotter vist sig som en stor gevinst. Læs artiklen: Energiselskab satser på kunstig intelligens.

UDEFRA

Tommy Ahlers, der for nyligt blev Venstres erhvervsordfører, har på lange stræk svært ved at se kompromisser med S-regeringen, som han mener har luftet flere kortsigtede og farlige erhvervspolitiske ideer.

Den danske gaming-startup Unity sikrede sig $525 mio. i en finansieringsrunde i foråret og pumpede virksomhedens værdiansættelse op til $6 mia. Men at gå fra startup til scaleup kan være voldsomt. Læs om David Helgason, der grundlagde virksomheden i de tidlige 00’ere, fortælle om de brutale måneder med “langsomt bevægende panik” og “stress”, og total ”uorganisering,” da han flyttede til San Francisco som Unitys CEO.

CB Insights visualiserer, hvor amerikanske banker placerer strategiske indsatser på fintech-startups på tværs af kapitalmarkeder, blockchain, data og meget mere.

Læs om elefanten i rummet: Theranos-effekten.

Danske Ageras, der netop har opkøbt it-selskabet Billy, har testet mulighederne for at lancere platformen i udlandet rent teknologisk.