Danske Bank-direktør: ”De er sådan nogle, jeg gerne ville ansætte.”

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk

Lars Horsbøl og Eske Gerup laver tech-podcasten Fremtidsfabrikken. De er ifølge Lars Tvede usædvanligt godt begavede, og så er de også nogle drengerøve. Læs historien om to unge danskere, som interesserer sig for teknologier, trends og forretningsmodeller for fremtiden.

Svenske Skyqraft, der netop har rejst 505.000 dollars fra den internationale venturefond Antler og engleinvestorer, leverer intelligente infrastrukturinspektioner ved hjælp af ubemandede fly, der indsamler billeder og derigennem automatisk opdager enhver risiko for kraftledningerne. Farvel til helikoptere, og goddag til ubemandede fly.

Et samarbejde mellem Jobcenter Horsens og virksomheden Startup Central giver ledige med iværksætterdrømme adgang til et stort netværk af viden og rådgivning. Halvdelen af de ledige, der fik adgang til netværket i 2019, er ikke længere ledige i dag. Læs om effektiv hjælp til startuppere.

Danmarks Frie Forskningsfond introducerer et nyt virkemiddel, der skal bidrage med banebrydende idéer og tværvidenskabelig forskning til den grønne omstilling. Forskere kan søge op til 8,3 millioner kroner. ”Grønne løsninger kan komme helt ud over kanten, når teknologiske, merkantile, juridiske, sociale, økonomiske, etiske og kulturelle forskningsspørgsmål kan komme i spil, både hver for sig og i de samme projekter,” siger bestyrelsesformand i Danmarks Frie Forskningsfond.