Brain+ på børsen – Jesper Drescher – Kaysers kritik #1 – AI-teater – Green Hydrogen

 

Økosystemet, med ’hjemvendte’ Tommy Ahlers i spidsen, var i den syvende himmel over at kunne mødes stort igen på TechBBQ. Vi tager temperaturen på, hvad han og vi andre så lærte. Denne onsdag skal vi se på Brain+. For vidste du, at ”tech medikament” kan erstatte piller? Og hvad en IPO-unitmodel på First North er? Begge dele er nyt for mig. På programmet er også Jesper Drescher, tidligere årets business angel, og hvorfor investerer han i Afrika? Dennis Kayser, founder af Forecast i London, lægger nu fra med en mini-klummerserie med kritik af tre af de danske rammevilkår for startups. Og så har vi podcasts om social AI og om Green Hydrogen og European Energy.

 

TechBBQ i bakspejlet – med gæster

TechBBQ er et kæmpe spejl. Og spejlet viste, at det danske økosystem er blevet meget mere alsidigt, meget mere professionelt og med et meget mere internationalt tilsnit. Vi stoppede Tommy Ahlers, Ken Klausen (Lunar), Nikolaj Nyholm (Astralis), Frederikke Schmidt (Roccamore) og Jeppe Schytte-Hansen (Templafy) samt Thomas Juul (GreenMobility) for at høre, hvad de oplevede – ud over den summende begejstring – i Øksnehallen. Men læs selv, hvad branchekendinge fik ud af TechBBQ.

 

Ugens IPO-startup: Brain+ som tech-udfordrer af traditionel medicin?

Brain+ går på Nasdaq First North efter IPO-unitmodellen. Som den første i Danmark. Men hvordan får man mon succes på First North med et produkt, der først står klar i 2025? Og er det egentlig life-science eller tech, når en app skal erstatte medikamenter mod de nu langt hen ubehandlede langtids demens-sygdomme, herunder Alzheimers. Vi har udfordret CEO og co-founder Kim Baden-Kristensen og spurgt life-science ekspert Peter Horn Møller om den særlige startup og investerings-case. Kig og bliv klogere før demensen indtræder.

 

5 skarpe til ugens investor: Jesper Drescher

Investor og iværksætter Jesper Drescher har vundet prisen som året business angel (DanBAN), bl.a. for sin exit af Sirculus. Vi skal også høre om investor-rejsen med GamerzClass. Men især om First North noterede musiktjeneste Mdundo og hele Jespers indtog på den østafrikanske teknologiscene, hvor han har været formand for tre tech-virksomheder. Dernede kan man fx ikke bruge warrants, for “You can’t pay your sister and brother’s school fee with warrants”.

 

Dennis Kayser: Kan startups vinde i Danmark? #1

Men kan man bruge warrants i Danmark? Nej, slet ikke som i USA & UK. Set fra Dennis Kaysers stol i London er er der tre startup-fjendske benspænd for at blive i Danmark. Dårlige warrants, besværlige immigrationsregler og uforståelige skattesystemer. Alle afskrækker de talenter fra de danske græsgange. De tre kommende uger stater Dennis Kayser, founder og CEO af AI-baserede Forecast, hvorfor det er så svært at skalere en startup i Danmark.

 

Grøn omstilling – God forretning: Episode 4

Den grønne omstilling kan kun gå for langsomt. Derfor er både danske og udenlandske regeringer ved massivt at understøtte investering i PtX, power-to-x, der skal omdanne el fra sol og vind til brændstof til transport. Men hvor langt er vi og kan vi tjene penge på det? I dette 4. afsnit af Vækstfondens podcast-serie kan du møde den meget omtalte brintproducent Green Hydrogen samt European Energy, der bl.a. udvikler sol- og vindmølleparker samt PtX-fabrikker. Lyt med.

 

Techtopia 206: AI har hovedrolle i teaterstykke

Sidste onsdag så vi på Corti’s vision for et dansk Institut for AI, i denne på et teaterstykke med AI i hovedrollen! Ja, sprogmodellen GPT-J spiller rent faktisk hovedrollen i teaterstykket SKY663N på Kulturværftet i Helsingør. Da GPT-J modellen jo kan formulere nye overraskende svar i realtid, er der hver aften nye dialoger! Hør forfatter og instruktør Mikael Fock tænke højt sammen med AI-artist Cecilie Waagner Falkenstrøm

 

Evergrande & TikTok

I østen stiger solen op – og aktierne går ned. Evergrande skar toppen af min og millioners begejstring og aktie- og pensionsportefølje i ugen. Men TikTok går frem. Vi skæver til Kina på fredag, men selvsagt også til de mange danske kapitalrejsninger og First North noteringer. Og med tips bl.a. til nye events, der venter på os ude i det nu herligt åbne økosystem. Ses.