Kilde: Pixabay

Bag om influencers og MakeInfluence – Robin Daniels stjernedrys – Mona og valget – TechBBQ kalder – Din digitale tvillingEngang talte vi især om opinionsdannere, nu har vi influencere. De ligner hinanden, fordi begge bygger på følgeskab i kraft af en grad af troværdighed og autenticitet. Og så alligevel. En opinionsdanner er med til at sætte en dagsorden for et vigtig felt. En influencer er mest et marketingredskab for brands. De sidste er levende testimonials fra TikTok til Instagram. Målet er reach ud til en gruppe potentielle forbrugere. Influencers bliver betalt; nogle få meget godt, de mange meget lidt. I dag skal vi høre om og fra begge.

Ugens startup MakeInfluence er nemlig en softwareplatform, der deler data mellem betalende virksomheder og influencers. Og dermed udbygger relationen. CEO Rasmus Bruun Larsen fortæller om forretningen, og investor Eske Gunge – tidligere founder af Acitimo solgt til Kahoot – uddyber, hvor fænomenet er på firmamentet.

Mona Juul er energisk erhvervsordfører og dermed politisk startup opinionsdanner for Pape-partiet med den statsministerkandidat, vælgerne finder mest sympatisk. Mona er stærkt engageret i, at vi virkelig får understøttet skalering af startups og vækstvirksomheder. I dag deler hun stærke og personlige meninger i vores nr. 2# om startupvalgkampen.

Robin Daniels rejste til Silicon Valley i år 2000 og har haft ledende positioner i alle de store fra LinkedIn til Salesforce. Han er bestemt også en skattet opinionsdanner i vores økosystem, scout for Sequioa og meget andet. Hvad er det for mening og viden, Daniel har at overføre – det kan du  læse om i dag, hvor han svarer på 5 skarpe til ugens investor.

Hvad forventer du af TechBBQ, og hvad skal du så opleve her hvor markeder vender, og verden går ind på ukendt territorium? Det spørgsmål har vi stillet til nogle opinionsdannere i økosystemet, der influerer på os andre, nemlig  Stine Schulz, CEO i Learningbank og Betina Langemark, CEO i Ward 24/7, Jasmina Pless, chef for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv, og DanBAN-investor og MF-kandidat Lars Arne Christensen. Du kan læse enquetten inden du sammensætter dit helt eget program hos TechBBQ.

Og imens kan du lytte til Techtopia 250: Hvad er en digital tvilling? Det er faktisk lidt som at have en bedre digital halvdel, som man så kan influere frit på. Jeg har set det på Siemens, hvor det virkelig kan optimere produktionsforløb.

 

Ugens startup: Make Influence – en 360-graders løsning

I 2018 startede “Make Influence” sin rejse mod mere datadrevet influencer-marketing. Sidenhen har software-virksomheden fået vokseværk – senest da virksomheden i juli landede to nye investorer, Eske Gunge, grundlægger af Actimo, og Morten Nielsen, direktør for RM Invest, i en pre-seed runde. For Make Influence er missionen klar: De vil ændre måden, hvorpå influencer-marketing fungerer i dag. Læs selv.

 

Startup-valget #2: Mona Juul, C: Iværksætteri er en overset politisk kamp i Danmark

Erhvervsordfører Mona Juul, Det Konservative Folkeparti, kommer med sit bud på, hvorfor vækstiværksætteri er overset – og på hvad der skal til. Der er jo nok at tage fat på, som Mona skriver! Se hendes forslag til at fremme skalering.

 

5 skarpe til ugens investor fra Silicon Valley: Robin Daniels

Robin Daniels tog til Silicon Valley i 2000 og arbejdede sig fra gaden op til ledende stillinger i Matterport, WeWork, Salesforce, LinkedIn, Box, Veritas, og Vera. Nu giver han sin erfaring videre til founders. Vi fangede ham på Den Sociale Kapitalfonds årsmøde. Tjek Robins tanker.

 

Techtopia 250: Hvad er en digital tvilling?

Digitale tvillinger er et af tidens buzzbegreber. Tanken er at skabe software-kopier af alt fra vindmøller og robotter til biler og mennesker. Men hvor langt er vi egentlig med at lave disse tvillinger? Lyt!

 

TechBBQ – hvad kan du forvente?

Hvorfor er TechBBQ så særlig og hvad er især vigtigt at være med på i år? Bootstrapping har talt med Stine Schulz, CEO i Learningbank og Betina Langemark, CEO i Ward 24/7, Jasmina Pless, chef for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv, og DanBAN-investor og MF-kandidat Lars Arne Christensen. De skal alle på scenen i år. Få guide til deres take på temaer og programvalg.

 

Hvad skal vi mene, hvor skal vi mødes?

Den store vision med internettet var, at vi fik et gigantisk torv, en platform for global horisontal og ligeværdig samtale uden om redigerings- og andre magter. Alle kunne være med og nå alle, alle kunne poste og respondere. Sådan gik det jo ikke. Men idealet er stadig levende, når vi mødes i de mange townhalls, events og levende samtaler. Myriaden af  nysgerrige, undersøgende og (selv)kritiske dialoger er stadig en ledestjerne i økosystemet. Lad os mødes i den ånd om en uge på TechBBQ!