21 væksttalenter skal de næste seks til otte måneder trænes i at blive globale virksomheder Foto: GettyImages

Dem skal du holde øje med: 21 udvalgte startups fra Accelerace

Vækstprogrammet Accelerace har netop haft kickoff på det femte vækstforløb i regi af Scale-up Denmark. Her er de 21 startups, der kom med ud af mere end 6.000 screenede startups.

6.650 danske og udenlandske startups er blevet målt og vejet af forretningsudviklingsprogrammet Accelerace, som har udvalgt 21 startups til et kommende vækstforløb, der havde kickoff i torsdags.

Det er femte gang, acceleratoren kører forløb i regi af Scale-up Denmark. Og de 21 startups skal i de kommende seks til otte måneder trænes i alt fra værdiansættelse af deres virksomhed, salgsstrategier og marketing til hvordan, man rejser investeringer og pitcher over for investorer.

Vi har spurgt de ansvarlige vækstkonsulenter, hvorfor netop de 16 danske og fem udenlandske startups fandt vej gennem nåleøjet.

Tech:

Gonio VR (Danmark) bruger Virtual Reality (VR) inden for fysioterapi. Behandlere kan genoptræne patienter hurtigere og billigere, og en række funktioner er automatiserede, såsom registrering af bevægelsesfrihed og dokumentation.

Unleash (Danmark) er titlen på et kommende computerspil baseret på en populær Warcraft 3-mod. Spillet udvikles ved hjælp af en egenudviklet kunstig intelligens, som automatisk tester, balancerer og kvalitetssikrer spillet.

Meeshkan (Finland) angriber det hurtigt voksende marked for Machine Learning Computing. Deres løsning er et decentralt netværk af private personers telefoner, konsoller, computer mm. Alle apparater med en CPU/GPU kan i teorien anvendes og repræsenterer et prisbilligt alternativ til f.eks. AWS – Amazon Web Services.

CleverBooks’ (Irland) mission er at berige eksisterende skolebøger med Augmented Reality (AR). Det betyder blandt andet, at når en elev læser om geometri, så bliver figurerne vist i 3D og kan interageres med via den nye teknologi.

StarworkGC (Italien) udvikler “Hunt for Gods” – en e-sportstitel til Steam/PC. Hvert hold har 5 spillere, og det unikke er, at der kan spilles i både Virtual Reality (VR) og på PC.

Cleantech:

BioCover (Danmark) har udviklet en teknologi, som maksimerer nytteværdien af gødning.

Climaid (Danmark) har et stærkt team med en vision for at hæve produktiviteten i kontorer og andre bygninger ved intelligent styring af indendørsklimaet. http://welcome.climaid.dk/

Second Sun (Danmark) adresserer stadions og parkers problemer med at holde græsplæner pæne. Et problem, som er ganske bekosteligt.

Foodtech

TastePlease (Danmark) kombinerer deleøkonomi med gastronomi. Med den erfarne stifter Frank Lantz, kok og iværksætter, er TastePlease en startup inden for et interessant område.

Nordisk Tang (Danmark). Superfood-trenden er sammen med et stærkt team og adgangen til råstoffet tang grunden til at inkludere Nordisk Tang i programmet.

StopMyCraving (Storbritannien) hjælper mennesker med at få kontrol over deres snacksult ved at fremsende individuelt næringsindholdtilpassede pakker med sunde eller egnede snacks, som forener folks ambitioner om eksempelvis vægttab med det fortsatte mål at kunne forkæle sig selv.

VI. ER AKVAVIT (Danmark). New Nordic møder luksusspiritus. Ambitionen er at gøre akvavit til den næste store populærspiritus.

Foodhub (Danmark) tilbyder en lynhurtig levering af take-away-mad. Med automatiserede beregninger af tid og afhentning eller levering kan Foodhub garantere levering af maden til tiden, og at maden altid er varm, når kunden modtager den.

Helsetek (Danmark) producerer mejerilignende, plantebaserede produkter, som er sund convenience-food, f.eks. baseret på quinoa. Helsetek passer dermed godt ind i de trends, fødevarebranchen ser i disse år.

Ecobotix (Danmark) er et system til bekæmpelse af skadedyr i landbrugets markproduktion. Ved hjælp af drone og kamerateknologi tillader Ecobotix-systemet at sprede gavnlige nyttedyr, som bekæmper eksempelvis bladlus. Hermed kan økologiske producenter bekæmpe skadedyr helt uden brug af pesticider.

Life Science

PreCure (Danmark) har udviklet en ny og unik måde at forebygge arbejdsrelaterede problemer som musearm og andre lidelser i muskler og led. Ved brug af sensorer og biofeedback kan PreCure forebygge nedslidningsskader og forbedre genoptræning.

Octlight (Danmark) har udviklet en ny metode til at tage 3D-billeder af det indre øje ved hjælp af laserteknologi. Det gør det muligt for læger og klinikere at foretage en hurtigere og bedre screening af øjet, hvilket letter diagnosticering af sygdomme i øjet. Octlight giver nye muligheder for klinikere samt for patienter, som ikke nødvendigvis skal opsøge hospitaler og andre højt specialiserede klinikker.

Amie (Danmark) har udviklet en platform til nemt at indsamle, forbinde og strukturere data i forsknings- og udviklingsprojekter. En tiltrængt løsning til både små og mellemstore forskningsgrupper og -projekter, hvor data i dag ofte er spredt over forskellige programmer og projekter, hvilke bruger forskellige metoder.

BiomCare (Danmark) har bygget en biobank af tarmmikrobiomer, bl.a. til testning og udvikling af nye lægemidler. Brugen af mikrobiomer har stor opmærksomhed i forskerkredse i dag, og BiomCare har et lovende potentiale.

Karaconnect (Island) har udviklet en telepractice-platform, der gør det muligt for fagfolk såsom psykologer, taleterapeuter mv. at tilbyde deres ydelser i fjerntliggende områder.

Sarita CareTech (Danmark) har udviklet teknologien Sarita Pearl, som er en alt-i-en-enhed, der kan monitorere ældre på plejehjem og f.eks. kan registrere fald og automatisk sende besked til plejere. Enheden bruger kunstig intelligens for at lære de ældres daglige adfærd til at opdage eventuelle abnormiteter. Den digitale teknologi tilbyder et paradigmeskifte i ældrepleje.