Plant Jammer uses an app to help you make healthy, vegetarian dishes. Foto: Plant Jammer

Dansk foodtech-startup: Vi står klar til millionvækst til sommer

Plant Jammer vil bruge foråret på at teste og udvide sin platform, der kombinerer kunstig intelligens med behov for at spise mere grønt. Det kræver endnu en pre-seed-runde, inden virksomheden til sommer er klar til det næste vækstspring, fortæller CEO Michael Haase.

Der er 114 fødevarer, der får din grønkål til at tage sig bedre ud på tallerkenen. Det ved startup-selskabet Plant Jammer, der ved hjælp af kunstig intelligens har bygget et neuralt netværk af fødevarer, der matcher hinanden på bedste vis. Resultatet er en app, der sikrer, at brugerne hver dag får flere og mere lækre grøntsagsretter til gavn for klima, sundhed og den enkeltes husholdningsbudget.

Platformen har rundet 5.000 brugere, og flere kommer til hver måned, lyder statusmeldingen fra Michael Haase, Plant Jammers CEO. Han har en baggrund i statistik og datascience, og det er den viden, han sammen med teamet i Plant Jammer bruger til at finde mønstre i det utal af opskrifter, som madglade mennesker allerede har ratet på nettet.

De fleste tror, at det kun er en erfaren kok, der kan udvikle nye, gode opskrifter. Vi bootstrapper den tænkning.

”De fleste tror, at det kun er en erfaren kok, der kan udvikle nye, gode opskrifter. Vi bootstrapper den tænkning ved at binde hver eneste eksisterende opskrift sammen i et netværk, hvor de passer sammen. Det giver et helt nyt smagslandskab. Oven på kobler vi menneskelig intelligens om tekstur, aroma og smag, som tilsammen skaber retter, der aldrig er set før,” forklarer Michael Haase.

AI til mere grønt

Udover appen, hvor mennesker møder grøntsager, er Plant Jammer i fuld gang med at teste nye features, der kan udbygge og styrke missionen om at få forbrugerne til at øge andelen af grøntsager, spise mere varieret og dermed både spise sundere og mindre miljøbelastende. På tegnebrættet ligger planer om at bruge kunstig intelligens til at øge hitraten på netop dine personlige forsøg ud i en mere plantebaseret kost, hvor opskrifterne skræddersyes til den enkelte.

Derudover skal algoritmer sikrer det perfekte match mellem sæsonens grønt og muligheden for at købe en færdig måltidpose hos den lokale grønthandler – eller hos en af de store supermarkedskæder. Og endelig er selskabet i gang med at teste, hvordan kunstig intelligens kan bruges til at inspirere og udfordre storkøkkener og leverandører af måltidskasser.

Venter med vækstspring

Forud ligger et acceleratorforløb hos Accelerace, som afsluttes i denne måned. Foreløbig har rejsen kostet 1,2 millioner kroner, som to business angels og Seed Capital har skudt i virksomheden i sommer. Michael Haase er endnu ikke klar til det store vækstspring, selvom Plant Jammer har et stort skaleringspotentiale. Først skal alt det nye testes, og hvis det virker, skal det rulles ud. Det kommer til at ske henover foråret og kræver endnu en lille kapitalindsprøjtning på godt en halv million kr. Efter sommerferien forventer Plant Jammer at være klar til en regulær seed-runde, hvor kapitalbehovet ligger noget højere, mellem to og fem millioner kr.

”Først skal vi lige vise lidt mere af potentialet i Plant Jammer. Vi er ikke klar til, at investorerne tager en større andel af forretningen endnu,” lyder det fra Michael Haase.