102 startups fra hele Danmark har søgt om at komme med i InnoFounder i denne omgang. Af dem er 13 startups optaget (20 personer). Foto: InnoFounder/pressefoto.

Bæredygtig insekthøst og GoMore med heste: 13 nye startups fra InnoFounder

Innovationsfondens InnoFounder-program har udvalgt sit nyeste kuld startups, og Bootstrapping ser nærmere på, hvem de er.

Innovationsfondens InnoFounder-program har netop udvalgt de 13 startups, som i 2018 skal deltage i inkubatorforløbet. Blandt dem er både en deleplatform til heste og en platform til effektiv udnyttelse af insekter til konsum i tredjeverdenslande.

InnoFounder er et 1-årigt inkubatorforløb for nyuddannede iværksættere. Hvis man er så heldig at blive udvalgt til programmet, får man et månedligt stipendium og en plads i et co-working space, hvor man får mulighed for at arbejde på sin forretningsidé.

Programmet giver også deltagerne adgang til værdifuld mentorhjælp og sparring med erfarne iværksættere og forretningsfolk. Projektleder på InnoFounder Astrid Stokholm Sørensen siger om kriterierne for, hvorfor man har udvalgt netop dé 13 startups, at de har valgt dem, “hvis idéer er mest nyskabende og har størst udviklingspotentiale – og som har et solidt team i ryggen.”

På holdet, der lægger fra land i februar 2018, er 13 vidt forskellige startups udvalgt blandt 102 ansøgere, og Bootstrapping fortæller her lidt mere om, hvem de 13 er.

De nye InnoFoundere

Amie er en platform, der fungerer som et værktøj for forskere og akademikere. Tjenesten skal hjælpe dem med at optimere deres arbejde og undgå tidsspilde.

HOP udvikler innovative løsninger og produkter for at hjælpe planeten mod global opvarmning. HOP gør det lettere at høste insekter samt fremme forbruget af insekter som proteinkilde i stedet for kød.

Gutxy er en platform, der tilbyder videnskabelig viden, som hjælper mennesker med at opnå en bedre livsstil ved at skabe balance i kroppens økologiske samfund af mikroorganismer.

Jagder er en platform, der forbinder jægere og jagtudlejere. Via platformen kan de to parter kommunikere. Tjenesten sørger derudover for en sikker betalingsform mellem dem.

MODU skal producere legetøj til aktiv leg og udvikling af børns motoriske egenskaber.

Hooves skaber forbindelse mellem ryttere. Tjenesten gør op, at ridning skal være en dyr sportsgren og gør det muligt for flere at ride.

BlackBoxEfx producer programmerbare instrumenter, så du kan skabe din egen lyd og udtrykke din individualitet via din computer.

Plai er en online spil-platform, der gør det muligt for brugeren kun at betale for den spillede tid. Platformen gør det muligt for enhver at udforske flere spil end ellers, da man slipper for at købe hvert enkelt spil, men derimod kan afprøve dem online via Plai.

HeatBuff – By Envavo vil hjælpe kontorarbejdere, gamere og gigtpatienter med at øge blodcirkulationen og holde varmen i hænderne. Det vil de gøre via en infrarød fingervarmerlampe

Aryze er en digital betalingsplatform, hvor traditionel valuta samt kryptovaluta er kombineret. Platformen kan bruges til at flytte rundt på penge uden at betale gebyrer.

Athleed giver personlig træning til den enkelte, baseret på kunstig intelligens. Via tjenesten får man personlig træning og træningsprogrammer.

Peliba er en virksomhed, der har bygget cloudbaseret management-software målrettet små- og mellemstore virksomheder.

GRIM er en platform, der bekæmper madspild ved at levere uperfekt, sæsonpræget og økologisk frugt og grønt til din hoveddør.

InnoFounder åbner for en ny ansøgningsperiode fredag 23. februar. Deadline for at ansøge om optagelse på det kommende hold, som starter i september, er 6. april.