28 virksomheder er udvalgt blandt mere end 1.000 for deres potentiale til at blive scale-ups på fem år. Foto: gettyimages

28 vækstvirksomheder på vej

27 danske og en polsk virksomhed med globalt potentiale er udvalgt blandt 1.447 selskaber til femte runde af Scale-Up Denmark vækstprogrammet under Next Step Challenge, der har kickoff på mandag 5. februar.

De 28 vækstvirksomheder skal de næste fem måneder gennem intensiv væksttræning på et af de tre Scale-Up Denmark centre: Energi Effektive Teknologier, Oplevelseserhverv & Turisme og Offshore Industri.

Her skal de trænes i strategi, kommunikation, markedsføring, team, ledelse, pitching, Go-To-Market-stratgeier mm. Målet er, at de alle over en fem årig periode udvikler sig til scale-up virksomheder. Ifølge OECDs definition er Scale-Ups selskaber med mindst 20 pct. årlig vækst over tre år og med mindst ti ansatte ved periodens start.

De 28 udvalgte virksomheder er:

Energi Effektive Teknologier 2018:

AT SOLAR, Sønderborg, DK – Leverandør af tagintegrerede solcelleanlæg og solcelle løsninger.

Banke Electromotive, Sønderborg, DK – Teknologiudbyder med speciale i tunge køretøjer baseret på el. Samarbejder med Dansk Energi om udviklingen af en eldrevet skraldebil. El-skraldevognen er en bæredygtig løsning for samfundet samt en arbejdsvenlig løsning, der sikrer bedre arbejdsvilkår

BARDRAM, Hørning, DK –  Leverer bæredygtige og energivenlige løsninger til ventilation, køling, ekstern støj- og lugtbegrænsning til nye og eksisterende anlæg. Virksomheden har en større kundeportefølje af globale virksomheder.

GeoDrilling.dk, Vorbasse, DK  – Lodret jordvarmeboring, der sikrer, at du ikke skal grave hele haven op for at få installeret jordvarmeanlæg.

 GEOVENT, Løgstrup, DK – Leverer bæredygtige og energivenlige udsugnings- og ventilationskomponenter til den danske og udenlandske ventilationsbranche.

move innovation, Søborg, DK – En mekatronisk virksomhed som udvikler, tester og producerer elektronikbaserede apparater.

Mouldflo, Søborg, DK – Leverer en energieffektiv løsningen til optimering af produktion og kvalitet til plastindustrien. Intelligent overvågning og dataopsamling af flow i kølesystemer, der sikrer et optimeret flow og temperatur.

 TEGnology, Hedensted, DK – Leverer et varmeresistent og billigt materiale til udnyttelse af overskudsvarme fra termoelektriske generatorer. En forholdsvis uudforsket energiressource, som kan genere energi fra det, der pt. ofte betragtes som en spildt ressource. En løsning, som effektiviserer batteridrevne, trådløse enheder gennem en løsning, der leverer energi gennem temperaturdifferencen.

 TEMPLOG, Horsens, DK – En simpel og brugervenlig løsning, der sikrer korrekt temperatur i alle sammenhænge fra apoteker og lægemiddelindustrien, fødevareindustrien, restauranter, dagligvarer og detailhandel. Overvåger og logger køle- og frysetemperaturer, advarer om udsving via sms, mail og sikrer automatisk dokumentation overfor myndigheder.

 Vandvagt, Thisted, DK – sikrer tryghed og et økonomisk og miljørigtigt vandforbrug hos det offentlige og private med mulighed for fjernkontrol. Vandvagt måler i liter og ikke i tidsrum. Har du installeret en Vandvagt, stopper strømmen af vand automatisk ved vandskade.

Oplevelseserhverv og Turisme 2018:

Annebergs Limtræ Nørre Nebel, DK – Virksomheden har udviklet et produkt, som er naturligt, langtidsholdbart med 30 års levetid, og som er let at installere på campingpladser, i naturen og andre lignende steder. Produktet kan let transporteres på en lastbil uden følgebil, og er en luksusudgave af de shelters, som allerede findes i naturen.

Bookingportal.com Sønderborg, DK – Et fleksibelt bookingsystem, hvor du kan udbyde begivenheder, styre tilmeldinger, sælge billetter eller udleje baner og andre ressourcer. Et alternativt til deling af overskudsressourcer både for private, virksomheder og foreninger. BookingPortal.com startede tilbage i 1999 med at tilbyde en platform, hvor foreninger, private og selskaber kunne oprette deres ressourcer og dele dem med andre.

CasusGrill Glostrup, DK – Miljøvenlig, bionedbrydelig grill. Produktet henvender sig til den miljøbevidste person, som stadig ønsker kunne grille uden at gøre det i en alubakke.

DigitalGuest, København, DK – En digital gæstebog til hotelbranchen i form af en app, der skaber en miljøvenlig løsning og sikrer, at info altid er digitalt tilgængeligt for gæsterne.

GoodiePack, Aalborg, DK – En digital goodiebag, der tilbyder produkter til målgruppen, og som samtidig kan måle effekten digitalt for sponsorerne.

Simpli, Aalborg, DK – En online on-demand platform med ambitioner om at samle rengøringsbranchen ét sted for den enkelte kunde. Virksomheden effektiviserer små- og mellemstore rengøringsvirksomheders marketing samtidig med at deres platform også bliver et styringsværktøj for virksomheder, der normalt ikke arbejder med en digital løsning.

SwitchPay Esbjerg, DK – Opdaterer automater som vending-, airhockey, bordfodbold, møntsole mm, så der kan modtages betaling via mobiltelefon.

PEEFENCE, DK – PeeFence er et fleksibelt urinal, der let sættes op i store antal til udendørs events. Urinalet er fremstillet af en hårdfør, hygiejnisk og letvægts plastikmembran, der er foldbar for nem transport og opsætning.

Useeum, Aarhus, DK -En app til museer, der hjælper museer og lignende institutioner med at formidle udstillinger og guidede ture via én fælles app.

Xsided, Aarhus, DK – tilbyder arrangører og klubber underholdning for tilskuerne til sportsbegivenheder, koncerter og events gennem forskellige spil og konkurrencer på mobilen og storskærmen. Det er gratis for publikum at spille med, og man dyster med og mod alle de andre tilskuere.

Offshore Industri 2018:

Apzumi Spatial, Polen –  En international virksomhed med ekspertise indenfor AR og kunstig intelligens, som kan omdanne og kopiere det øjet kan til real-size hologrammer, videoer og animationer i et virtuelt miljø. Virksomheden ønsker at være first movers i offshore industrien, og de er optaget, fordi de med deres teknologi indenfor Industri 4,0 kommer til at digitalisere processer i store industrianlæg.

AtSite, Billund, DK – Leverer dataindsamling, analyse og databaseopbygning af vindmøllevinger. De kan lave billigere, mere sikre og pålidelige inspektioner sammenlignet med de konventionelle metoder.

Geemit ApS, Esbjerg, DK  – Offshore industriens svar på Den Blå Avis. Industrien er fyldt med masser af kvalitetsmateriale, som nu ikke længere bliver brugt. Derfor har virksomheden udviklet en webbaseret platform, hvor det er muligt at sælge og dele udstyr i stedet for at købe nyt.

MM Survey, Christiansfeld, DK – Leverer 360 graders panoramiske billeder af bl.a. boreplatforme ved hjælp af fotografering og laserscanning. En løsning, som kan spare kunderne for at udsende flere ansatte til et risikofyldt offshore miljø.

Nordic Tech Solutions, Ikast, DK – sælger og distribuerer en ny type belægning til materialer, som formindsker slitage og erosion. Der findes i markedet ikke lignende eller stærkere korrosionsbeskyttelse.

Propulsion Dynamics København, DK hjælper skibsejere med at køre deres flåde på en brændstofeffektiv måde. Til det har de udviklet software, der matcher alle slags skibstyper, og som fungerer som et beslutningsværktøj, ift. hvordan man kan optimere drift af skibe. Software, der bidrager til et ”grønnere” samfund, hvor der er stort fokus på optimeret brændstofforbrug og en reduceret Co2-udledning.

Quicktube, Odense, DK arbejder som underleverandør med en ny teknologi indenfor 3D laserskæring af metaller. De kan skære i stål, aluminium, messing, kobber mv. og dermed elimere mange af de tidligere omkostningstunge manuelle bearbejdningsprocesser. Virksomheden er optaget i Next Step Challenge 2018, fordi de kan skabe mange arbejdspladser i Danmark gennem eksporten af 3D forarbejdede metaller.

Zypersafe, Taastrup, DK – Hardware baserede krypteringer af Ethernet dataforbindelser, der beskytter integriteten af den data, som er i bevægelse. For at opnå maksimal sikkerhed og undgå data manipulation opsætter virksomheden to bokse, som sikrer datatransmissionen. Virksomheden er optaget i vækstforløbet, da offshore industrien har oplevet massive hacks, og behovet for IT-sikkerhed

Fakta: Next Step Challenge har været i luften med sine vækstprogrammer siden 2013. Alle de 28 virksomheder kommer fra segmentet af mindre og mellemstore virksomheder. Scale-Up Denmark er et nationalt vækstinitiativ, som de fem regioner og Erhvervsstyrelsen står bag. Der er i dag etableret 12 Scale-Up Denmark-centre fordelt over hele landet med hver deres speciale.